
65 امین اختراغ دکتر «داود مومن بهادر» به عنوان یکی از مفاخر مراغه در عرصه علمی و پژوهشی کشورمان به ثمر نشست و این مخترع برای اولینبار در جهان، نانو الیاف به ضخامت سه دهم میلیمتر و با قابلیت رادیولوسنت نان اپتیکال و مقاومت بالا اختراع کرد.
به گزارش مرصاد مراغه این دانشمند مراغهای که در مرکز تحقیقات قلب و عروق شهید رجایی تهران و شهید مدنی تبریز عضویت دارد، در مورد این اختراع گفت: این نانو الیاف قابلیت عبور دادن اشعههای تجهیزات پزشکی را از خودش دارد و در برابر نیروی کششی ۸۰ کیلوگرم مقاوم است.
وی اضافه کرد: این نانو الیاف در پزشکی کاربردهای بسیاری دارد و برای نمونه در صورتی که با رزین فیکس شود، به علت نان اپتیکال بودن و وضوح بسیار بالا میتوان با آن تختهای «ام آر آی»، «سی تی اسکن» و «انژیوگرافی» ساخت که بسیار سبک و مقاوم خواهد بود؛ به طوری که شیت یا صفحه 2 میلیمتری از آن میتواند بیشتر از ۳۵۰ کیلوگرم بار را تحمل کند.
این عضو علمی مجله هاروارد عنوان کرد: حتی میتوان تختهای بستری و بخشها را از این جنس ساخت و به هنگام رادیوگرافی پرتابل، دیگر نیازی به جابجایی بیمار جهت قرار دادن کاست رادیوگرافی زیر بیمار نیست و میتوان به راحتی کاست رادیوگرافی را در فضای زیر تخت قرار داد و به رادیوگرافی اقدام کرد.
به گفته وی میتوان از این الیاف انواع لباسهای اتاق عمل و بیمار دوخت و در جابجایی بیمار به تختهای مختلف جهت بررسی و درمان و نیز بستهبندی تجهیزات پزشکی با کلاس خطر بالا از جمله دریچههای قلبی و در تولید جورابهای واریس نانو با ضخامت بسیار کم از آن استفاده کرد.
دکتر «مومن بهادر» که پیش از این جلیقه هوشمند احیای قلبی را اختراع کرده بود، ۱۸ مقاله علمی چاپ شده در ژورنال قلب آمریکا دارد و حدود 2 سال برای ساخت این الیاف تحقیق کرده است.